THEO DERKSEN 

STORYTELLING | PHOTOGRAPHY AND AUDIO VISUAL DESIGN

PHOTOGRAPHY VISUAL STORYTELLING 

Basis

​

Hoe maak je jouw persoonlijke beeldverhaal?

Verhalen vertellen. Niet met woorden, maar met beelden. Vertel jouw persoonlijke verhaal. Het uitgangspunt van de cursus is het ontwikkelen van basisvaardigheden om jouw verhaal over te brengen.  Aan de orde komen: Wat wil je vertellen? Hoe wil je dat? Waarom wil je dat? 

​

Het materiaal kan  archief zijn, zelf gemaakt of bestaand beeld zijn, maar ook video beeld. Beeldmateriaal in de breedste zin van het woord. Het is niet noodzakelijk om al technische kennis te hebben. Indien nodig komt de techniek aan de orde. 

​

Leren door te doen is de opzet. Vooral onderzoeken en experimenteren naar de mogelijkheden  om jouw (visueel) verhaal te laten zien. Niets moet en alles kan. Het ontdekken van jouw creativiteit. De weg is interessanter dan de aankomst. Het spelen in de zandbak is de metafoor voor deze cursus. Het proces van ontdekken is het doel. Jij staat centraal in dit fascinerende proces. Je kunt rekenen op de expertise van Theo Derksen in de persoonlijke begeleiding, het uitdagen, het inspireren en het kritisch te reflecteren op je proces en product. Om de persoonlijke begeleiding te garanderen is het aantal inschrijvingen beperkt tot max. 8 personen.

Tien inspirerende en uitdagende bijeenkomsten van 2,5 uur. 

Start: Eind okt. 2019

10 bijeenkomsten van 2,5u

Kosten €345,00

Inschrijvingen en betalingen gaan via Bibliocenter Weert

MASTERCLASS  PHOTOGRAPHY VISUAL STORYTELLING 

​

Ontwikkel je persoonlijke fotografische beeldtaal

10-delige cursus voor de gevorderde fotograaf

De masterclass start bij minimaal 6 en max 10 deelnemers.

​

De ideale kans om jouw fotografie naar een hoger plan te tillen. Er is bewust gekozen voor een kleine groep om maximale aandacht te kunnen geven aan alle deelnemers. Samen optrekken, foto's bespreken en een grote stap vooruit zetten. 

Ontwikkel je persoonlijke fotografie? Jij wilt een nieuwe stap zetten om je ideeën en verhalen in beeld te vertellen en je inhoudelijk verdiepen. Hierbij is de inhoud van wat je wilt vertellen het belangrijkste. 

Je bent bewust op zoek naar een grotere oorspronkelijkheid en verdieping in je werk. Als gevorderde fotograaf heb je de basis van fototechniek onder de knie en jij bent je ervan bewust dat techniek een middel is en geen doel. Tijdens tien inspirerende en uitdagende bijeenkomsten van ca. 2,5 uur ontwikkel jij een originele concept en leer je nieuwe visuele verbanden te leggen vanuit jouw persoonlijkheid. Dit om zo je persoonlijke beeldtaal te creëren. Jij staat centraal in dit fascinerende proces. 

Je kunt rekenen op de expertise van Theo Derksen in de persoonlijke begeleiding, het uitdagen, het inspireren en het kritisch te reflecteren op je proces en product. Om de persoonlijke begeleiding te garanderen is het aantal inschrijvingen beperkt tot max. 8 personen.

​

Aan bod komen vaardigheden als:

  • idee- en concept vorming
  • plan van aanpak
  • onderzoek, verbeelding en beeldstrategie
  • storytelling en ordenen
  • publicatie en presentatie

​

Start: eind okt. 2018

10 bijeenkomsten van 2,5u 

Kosten €445,00 incl. btw

Inschrijvingen en betalingen gaan via Bibliocenter Weert.